Distribució del greix corporal

1 octubre 2010

L’obesitat és una malaltia crònica que es caracteritza per un augment de la massa grassa i en consequència un augment de pes corporal.

No és tan sols un problema estètic sinó que l’obesitat és una malaltia que alhora predisposa a patir altres malalties com diabetis, hipertensió arterial, malalties cardiovasculars, insuficiència venosa en les extremitats, hiperuricèmia i gota, malalties articulars, problemes digestius, i fins i tot problemes respiratoris com el síndrome d’apnea obstructiva de la son.

Les complicacions de l’obesitat depenen de la distribució del greix corporal.

En els homes el greix tendeix a acumular-se en la zona abdominal, en el tronc, coll i cara, s’anomena obesitat androide, central o en forma de poma. Aquest tipus d’obesitat afecta al cor, pulmons, fetge, ronyons, i suposa un risc més elevat a patir malalties cardiovasculars i metabòliques (diabetis, colestrol elevat, hipertensió, malalties coronàries).

En les dones el greix tendeix a acumular-se en la zona de glutis, caderes i part inferior del abdomen, s’anomena obesitat ginoide, perifèrica o en forma de pera. Afecta als ronyons, úter, bufeta, cames, i es relaciona amb problemes venosos en les extremitats inferiors com les varius i la inflor a les cames i turmells. Té menys risc per la salut però és més difícil de perdre pes.

Amb la mida de la circunferència de la cintura es pot coneixer el risc de l’acumulació central del greix. Quan la circunferència és superior a 102 cm en els homes i a 88 cm en les dones es considera un risc elevat.

Si et costa perdre pes i penses que et podem ajudar, truca’ns al 629 363 674 i demana hora!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.