És temps de bolets

4 novembre 2014

S’acosta la tardor i és temps d’anar a buscar bolets. N’hi ha de  molts tipus i no tots són comestibles, per això us aconsello que si no els coneixeu prou bé els compreu al mercat o en botigues especialitzades.

Els bolets són molt pobres en calories, qüasi bé és tot aigua, tan sols porten 30 kcal. per 100 grams. També contenen vitamines del grup B i minerals com el potassi i el fòsfor.

Són un aliment ideal per totes aquelles persones que segueixen dietes per aprimar-se, recomenat per persones amb diabetes, colesterol, hipertensió. Si els amaniu amb all, julivert i un raig d’oli d’oliva verge tindreu un plat molt cardiosaludable.

Permeten gran varietat de preparacions, els podeu fer amb truita o remenat d’ous, acompanyant una amanida tèbia, amb un plat de carn o de peix, i també amb plats més cuinats com poden ser una canalons de bolets o un flam de bolets.

El Shiitake

El shiitake és un tipus de bolet molt apreciat en els paísos asiàtics per les seves propietats medicinals. A la Xina i al Japó tenen costum de posar-ne a la sopa i a Tailandia se’l mengen fregit o al vapor. Es ven dessecat i s’ha de rehidratar deixant-lo amb remull amb aigua fresca durant 30 minuts abans de cuinar.

Té propietats estimulants del sistema inmunitari, és antioxidant i fins i tot hi ha estudis sobre la seva activitat com a anticancerígen.

Té un sabor molt fort, si en voleu cuinar us aconsello que comenceu amb un o dos bolets per persona.

La recepta, amb bolets de les nostres terres: Truita de moniato i bolets

Ingredients:

4 o 5 ous

2 moniatos

75 g. de rossinyols

75 g. de trompetes de la mort

75 g. de camagrocs

oli i sal

Preparació:

Pelar els moniatos i tallar-los a rodanxes per fregir-los en oli abundant amb un polsim de sal.

Netejar bé els bolets amb aigua, escórrer’ls i tallar-los ben petits. Salar-los i fregir-los en una paella a part.

Escórrer bé els moniatos i els bolets un cop ja fregits i barrejar-los amb els ous batuts. Deixeu-ho cinc minuts perquè es mesclin els aromes i ja podeu fer la truita.

Bon profit!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.