4 llibres per a regalar, o demanar que et regalin

3 gener 2018

Entrar a una llibreria és per mi una temptació perquè sé que algún llibre caurà segur. M’encanta mirar i fullejar llibres i si és una llibreria d’aquestes que tenen butaques per seure (i tinc temps), fàcilment em quedo atrapada una estona amb 3 o 4 llibres entre les mans.

En aquest post us parlaré d’alguns llibres que he comprat últimament i que m’han agradat tant com per recomenar.

 

Alimentación prebiótica

Autors: Xavi Cañellas, Jesús Sanchís, Xavier Aguado i Lucía Redondo. Editorial: Plataforma Actual

Un llibre súper pràctic, amb una breu introducció de què són probiòtics, prebiòtics i microbiota, a continuació es descriuen els millors aliments per a conseguir una microbiota intestinal saludable. El llibre inclou un gran nombre de receptes, gens complicades, per posar els conceptes explicats a la pràctica de la mà del cuiner i propietari del Bionbo Café Gastrobar de Girona.

 

Los relojes de tu vida

Autora: Marta Garaulet. Editorial: Paidós

Aquest és un llibre sobre cronobiologia i crononutrició. Apte per a tots els lectors, no us espanteu que és de fàcil lectura. Coneixeràs quin és el teu cronotip, com millorar la teva salut circadiana “sincronitzant-te” amb l’exterior, consells pràctics per a dormir millor… Tal com diu l’autora, si s’alteren els ritmes circadians, tens més predisposiciò a enmalaltir, així que aquest llibre és una bona eina a tenir en compte perquè això no passi.

 

Cuina flexi

Autor: Adam Martín. Editorial: Cossetània

És un llibre de receptes basades en cuina flexitariana, ideal per a conèixer nous ingredients que potser has sentit anomenar però que encara no t’has atrevit a menjar perquè no saps com cuinar o com introduir a la teva dieta. Hi ha receptes més atrevides i d’altres que ho són menys, però sempre utilitzen una gran varietat d’ingredients, el què ajuda a portar una alimentació molt rica sobretot en aliments d’origen vegetal.

 

Espiritual Chef

Autor: Javier Medvedovsky. Editorial: Urano

Aquest llibre va arribar a les meves mans de casualitat. De seguida em van cridar l’atenció les fotografies que són precioses (és un llibre per mirar i remirar) i que a l’obrir-lo per primera vegada vaig veure la pàgina adquada: formatges fets a partir de fruits secs. Per a qui no conegui l’autor, es tracta d’un llibre d’alimentació crudi-vegana on pots aprendre les tècniques utilitzades per a potenciar i conservar els nutrients dels aliments.

 

Bona lectura!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.