5 consells per millorar esmorzars i berenars infantils

Per millorar l’alimentació infantil i juvenil, és important tenir en compte QUÈ es menja, QUAN i COM es menja. Seguir una alimentació variada i repartir els àpats al llarg del dia ajuda als nens i nenes a obtenir tots els nutrients necessaris per a un bon creixement i desenvolupament de forma equilibrada sense passar llargues estones sense menjar.

L’esmorzar és el primer àpat del dia i ens ajuda a posar-nos en marxa. És convenient fer un primer esmorzar a casa per estar atent i ben concentrat a les primeres classes del matí, i un segon esmorzar a l’escola que pot ser més o menys abundant segons l’edat.

Ademés del dinar i el sopar que són els àpats principals del dia, també és recomanable berenar quan surten de l’escola i que aquest àpat sigui igual de saludable que la resta del dia.

Es recomana menjar aliments de tots els grups bàsics: farinacis, fruita, fruita seca, verdura, llegums, làctics, carn, peix, ous i oli d’oliva verge. Ademés, a continuació t’expliquem 5 consells per millorar els esmorzars i berenars:

  1. Escollir fruita fresca i de temporada com a complement en l’esmorzar i berenar, sencera o a trossos, sola o acompanyada per exemple d’un iogurt.
  2. Reduir la ingesta de llaminadures, aliments processats i brioixeria industrial, substituir per exemple per fruita seca (avellanes, ametlles, nous, …) i dessecada (panses, orellanes, …).
  3. L’aigua és la millor beguda. Evitar les begudes ensucrades i escollir aigua tant en els àpats com entre hores.
  4. Reduir els lactics rics en greixos i sucres com les natilles, cremes, mousses, etc. i substituir per làctics sense sucre afegit com el iogurt natural no ensucrat.
  5. Potenciar el consum de pa i cereals preferentment integrals, són més rics en fibra, vitamines i minerals.

I per últim i no menys important, utilizar materials reutilitzables com els portaentrepans de roba, carmanyoles, bosses de roba, etc. i evitar els d’un sol ús com les bosses de plàstic, paper d’alumini i les ampolles de plàstic o brics.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.